24 BEELDEN.nl

this page in english

Welkom op 24beelden.nl. Hier vind je informatie over bioscoop- en festivaltechniek. Het is een eenvoudige webstek, verwacht hier dus geen toeters en bellen. Geen koekies, alleen html en css. Plaatjes worden groter als je de muisaanwijzer er boven houdt. Deze site wekt nu ook goed op kleine (telefoon)schermen.

Ik ben deze webstek begonnen nadat ik een stuk had geschreven met tips voor het maken van een DCP. De nederlandse versie van dit stuk vind je op de pagina DCP (nl). Er zijn ook een pagina gewijd aan hoe je je DCP op een juist geformatteerde schijf krijgt, over aspect ratios in DCP en geluid en heb je weinig geld, lees dan de low budget pagina (alle paginas in tengels), voorzien van verduidelijkende plaatjes.

Ik hoop dat de info op deze stek nuttig is en dat je daardoor je film aan publiek kunt vertonen zoals je het bedoeld hebt. Af en toe werk ik de info bij dus kom nog eens terug.

Copyright voor de gehele webstek: Henk Rhebergen, 2014-2019. Neem kontakt met me op voor het gebruik van (delen van) tekst of illustraties.
Laatst bijgewerkt in oktober 2019